Aan het Molse Zilvermeer genoten meer dan 25.000 leerlingen van Pennenzakkenrock. De 18e editie van het grootste kinderfestival van Europa bood naast tal van artiesten ook meer dan 50 spectaculaire attracties aan.

De grote zwemvijver nodigde dankzij het warme weer echt uit tot pootjebaden of een frisse duik.

Maar liefst 14 artiesten maakten het mooie weer op het witte zand van het Zilvermeer. Dat PZR een festival voor en door kinderen is, merkte je ook op het podium. Met Junioreurosongsterren als Laura Omloop en Femke & The Big Sisters, Eurosongkandidate Iris en hiphoptalent Abie Flinstone, maakte het festival alvast deze belofte waar.

Daarnaast stonden ook gevestigde waarden als Kate Ryan en Brahim op het grote podium. Deze laatste maakte samen met 10 kinderen ook de aanstekelijke PZR-song 'Dit is de dag'

Naast een schitterende affiche bracht het festival ook tal van spectaculaire animaties. De kids konden afdalen via een echte deathride, met een kraan meer dan 60 meter omhoog in de skywatch, of 60 meter naar omlaag springen in de sky-jump.

Voor wie het allemaal wat te heet werd, was er nog het verfrissende water van het Zilvermeer.

Het schooljaar in stijl afsluiten doe je met een knallend feest, en dat is de 18e editie zeker geworden.

Man opgepakt
Op aanwijzen van een wijkagent werd een pedofiel opgepakt. Het gaat om een man van 50 jaar. De kinderen en festivalgangers hebben niets van het voorval gemerkt. 

Op donderdag 27 juni 2013 vindt PZR voor de 19e maal plaats op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer Mol.